Ochutnejte Historickou hostinu!
18.08.2015 14:16|ministerstvo
Pučálka, Stehno na zelené jíšce či Sladké homoličky. To je jen část historických receptů, podle nichž jsou již nyní připravovány pokrmy pro více jak 2 stovky účastníků Historické hostiny v Uherském Brodě.
Historická hostina je název muzejní akce, při níž nepůjde pouze o potěchu chuťových buněk, ale také o poučení. Náhled do historické, ponejvíce středověké kuchyně pro účastníky hostiny připravil spisovatel a historik Vlastimil Vondruška, jehož vyprávění natočili muzejní pracovníci před necelým měsícem v historickém prostředí na Zámku v Doksech a které bude promítáno účastníkům hostiny zdarma při vstupu do areálu muzea (barokní sloupový sál). Další část návštěvníků bude pak pozvána na komentovanou prohlídku výstavy replik historických kostýmů od středověku po empír, která je nazvána slovy Komenského „Tržiště světa“. Historická hostina je doprovodným programem této výstavy.
Ochutnávka pokrmů dle historických receptů, videopřednáška a komentovaná prohlídka výstavy Tržiště světa – to je náplň Historické hostiny, která je připravována v Muzeu Jana Amose Komenského v Uherském Brodě na tuto sobotu, 22. srpna 2015 v časech 16.00, 18.00 a 20.00 hodin. Lístky jsou sice již vyprodány, ale vstup na videopřednášku a ochutnávka z opékaného vepřového uprostřed muzejního atria jsou přístupné i pro náhodné návštěvníky.
Mgr. Aleš Kapsa
Muzeum Jana Amose Komenského v Uherském Brodě
kapsa@mjakub.cz
www.mjakub.cz
Soubory ke stažení